top of page

Interview - Η ''The Queen's English'' Joanna στο Pink.gr

Κορίτσια καριέρας: H Ιωάννα μας μαθαίνει Αγγλικά στο TikTok

English coach, hybrid school owner (υβριδικό σχολείο γλωσσών) και content creator. Εξετάστρια προφορικών αγγλικής γλώσσας


Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

Είναι ωραία να μιλάς καλά μια ξένη γλώσσα - και ειδικά τα αγγλικά που τα έχουμε κάθε μέρα στη ζωή μας. Από την εποχή που μαθαίναμε απλώς από τα βιβλία του σχολείου έχουν περάσει χρόνια και η εκπαίδευση έχει γίνει high tech - και η πληροφορία έρχεται και σε βρίσκει εκεί που σκρολάρεις. Η Ιωάννα είναι μια από τις αγαπημένες μας καθηγήτριες!


Μπορείς να μας περιγράψεις μια μέρα σου;

The early bird gets the worm αλλά είναι κάτι που εγώ δεν μπορώ να πω πως είμαι απόλυτα ! Η μέρα μου ξεκινάει γύρω στις 08:00 με ένα υγιεινό πρωινό και καφέ , οργάνωση των μαθημάτων, quiz και των βίντεο για το @thequeensenglish_joanna μέχρι να ξεκινήσουν γύρω στις 10 τα πρώτα μαθήματα που διαρκούν ως το βράδυ. Μπορεί να είμαι εργασιομανής αλλά πάντα υπάρχει χρόνος για αγαπημένα πρόσωπα και συνήθειες και φυσικά γυμναστική. Ο ελεύθερος χρόνος είναι σημαντικός για την ψυχή μας υγεία και γι’ αυτό φροντίζω να γεμίζω τις μπαταρίες μου τα σαββατοκύριακα με κοντινές αποδράσεις διασκέδαση ή ακόμη και την ηρεμία που σου προσφέρει το απόλυτο τίποτα!


Ήταν ένα επάγγελμα που ήθελες να ακολουθήσεις από πάντα ή σου προέκυψε στην πορεία;

Ήξερα από πάντα ότι θέλω να γίνω διαφορετική δασκάλα καθόλου βαρετή, δίπλα στους μαθητές με χιούμορ και εναλλακτικούς τρόπους μάθησης, αυτό που αναζητούσα δηλαδή σαν μαθήτρια και εγώ. Το θέμα ήταν ότι αγαπώ εξίσου την αγγλική και την ελληνική φιλολογία. Με πολύ διάβασμα λοιπόν και για τις δύο φιλολογίες και διδάσκοντάς τες παράλληλα στα πρώτα μου βήματα ,κατάλαβα στην πράξη ότι η αγγλική γλώσσα είναι αυτό που θέλω να αφοσιωθώ στο 100 %,Όπως και έγινε.


Τι είναι αυτό που σου αρέσει τη δουλειά σου;

Αρχικά ότι δεν είναι δουλειά για μένα! Είναι ευλογία να κάνεις αυτό που αγαπάς και να αμείβεσαι γι’ αυτό. Μου αρέσει που το να διδάσκεις μία ξένη γλώσσα με πάθος ,σε μεταμορφώνει από δάσκαλο σε ηθοποιό, σκηνοθέτη, τραγουδιστή, ψυχολόγο, life coach , Σύμβουλο καριέρας κα. Last but not least, το ότι δεν υπάρχουν γεωγραφικά όρια πια και μπορώ να βοηθάω ανθρώπους στην Ελλάδα και το εξωτερικό !Μιλώντας σε ένα κορίτσι που ψάχνει να βρει το δρόμο του, ή τον τρόπο για να κάνει καριέρα, εκτός από τη σκληρή δουλειά, τι άλλο βοηθά στην ανέλιξη;


Μιλώντας σε κάποιο κορίτσι Θα του έλεγα πως η κατάλληλη στιγμή να δημιουργήσεις δεν έρχεται από μόνη της αλλά τι κτίζεις. Εσύ δημιουργείς προϋποθέσεις μπαίνοντας στα βαθιά! Οπλίσου με θάρρος, υπομονή, επιμονή και πίστη στον εαυτό σου ότι αξίζεις! Η εμπειρία μπορεί να είναι σημαντική στον εργασιακό χώρο αλλά ακόμη περισσότερο είναι η θετική ενέργεια , η διάθεση για δουλειά και το ειλικρινές χαμόγελο! Τέλος, θα πρότεινα να ανοίξει τους ορίζοντες της πέρα από το αντικείμενο σπουδών της. Βγες από το comfort zone και δοκίμασε μέχρι να βρεις αυτό που σε παθιάζει!


Πως οργανώνεσαι;

Η οργάνωση είναι το παν για μια όμορφη καθημερινότητα! Το ημερολόγιο στο κινητό είναι ο καλύτερος φίλος μου αλλά και η to do list που έχω μονίμως αναρτημένη στο ψυγείο μου! Λατρεύω να τσεκάρω όσα ολοκληρώθηκαν !Η αίσθηση εκπλήρωσης ενός στόχου όσο μικρός κι αν αυτός, σου δίνει δύναμη να κατακτήσεις τον επόμενο.

Μέσα στο γεμάτο πρόγραμμά σου, τι είναι αυτό που θα ήθελες να κάνεις περισσότερο;

Μπορεί να ακουστεί λίγο ανόητο ,αλλά αυτό που θα ήθελα είναι να βλέπω περισσότερα ηλιοβασιλέματα παρέα με αγαπημένα μου πρόσωπα! Σίγουρα με την καλή οργάνωση καταφέρνεις τα πάντα, αλλά η φύση της δουλειάς μου είναι τέτοια που το peak του ωραρίου συμπίπτει με την αγαπημένη μου ώρα μέσα στη μέρα!


Υπάρχουν πράγματα στη δουλειά σου που δεν σου αρέσουν καθόλου;

Οι δυσκολίες και οι προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσεις την οργάνωση ενός υβριδικού σχολείου είναι αρκετές αλλά αναμενόμενες. Ωστόσο νομίζω ότι αυτό που δε μου αρέσει πραγματικά είναι να επιστρέφει το βράδυ μαζί με μένα η δουλειά στο σπίτι (βλέπε διόρθωση γραπτών).Επίλογος: Είναι απόλυτα ΟΚ να μην γνωρίζεις τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις εξ αρχής, είναι ΟΚ να ανακαλύπτεις ότι δεν σε γεμίζει αυτό που νόμιζες ότι θέλεις ή προοριζόσουν να κάνεις, ΔΕΝ είναι όμως καθόλου ΟΚ το να μην πασχίζεις να το βρεις, σου αξίζει
Δείτε την συνέντευξη:

Comments


IMG_3039.jpeg

Hi, thanks for stopping by!

My name is Joanna Tsompanidou.

I'm a teaching&learning enthusiast!

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page